CCB desserts and coffe,  Svätoplukovo námestie 1 Nitra

15.01.2019

Príďte si vychutnať atmosféru mesta Nitra. Priamo v jej srdci takmer priamo na Svätoplukovom námestí oproti divadlu Andrea Bagára sa nachádza klasická kaviareň, ktorá k výbornej káve Segafredo od šikovných baristov ponúka každý deň čerstvé skvelé zákusky, bezlepkové koláčiky, chutné zdravé Raw, alebo torty. Okrem horúcej čokolády, ktorá je vhodná pre deti sa nachádzajú v ponuke aj studené a miešané nápoje.

Príjemné prostredie kaviarne je rozdelené na fajčiarsku a nefajčiarsku časť. Deti sa môžu zabaviť v detskom kútiku so sedením, tabuľou a hračkami. Mamičky s deťmi majú k dispozícii aj prebaľovaciu miestnosť s prebaľovacím pultom.

V letnom období na Deň detí kaviareň organizuje pre deti rôzne aktivity s rozprávkovými postavičkami spojené so súťažami. Na letnej terase je možnosť osvieženia sa kvalitnými drinkami.

Najnovšie články na našom blogu

Prečítajte si, čo je nové
 

AGÁTOVÝ MED

20.10.2019

AGÁTOVÝ MED POZNAJÚ SNÁĎ VŠETCI. Druh medu je odvodený od názvu rastliny, z ktorej pochádza väčšina nektáru využitého na výrobu medu. Agátový med pochádza z kvetov stromu agátu bieleho Robinia pseudoacacia, ktorý sa do Európy dostal v 17. storočí zo severnej Ameriky ako včelárska rastlina, hoci patrí k inváznym drevinám. Známe sú agátové háje na...

Pochádza so slnečnej Kalifornie a dobre odoláva suchým klimatickým podmienkam. V Európe sa vyskytuje od 19. storočia. Netrpí žiadnymi chorobami ani škodcami, lebo nemá žiadne príbuzné druhy, ktoré by u nás rástli. Patrí medzi najviac peľodajné a nektárodajné rastliny spomedzi všetkých rastlín pestovaných na Slovensku. Produkcia nektáru tejto...

Každý med po určitej dobe kryštalizuje, je to jeho prirodzená vlastnosť a znak jeho pravosti. Mení sa tým len jeho konzistencia, v žiadnom prípade nie jeho kvalita. Prebieha u každého medu. Rýchlosť kryštalizácie (tuhnutia) závisí od druhu medu a spôsobuje ju vyšší obsah glukózy (hroznového cukru) v mede. U kvetového je to okolo mesiaca, zvyšné...