ZUAMI CAFFE, KUPECKÁ 6, NITRA, tel. 0910 719 909

13.01.2019

ZUAMI CAFFE je nádherná štýlová kaviareň, ktorá je navyše skvele lokalizovaná. Nachádza sa v centre mesta Nitry na konci pešej zóny na Kupeckej ulici. Po celej kaviarni rozvoniava káva, ktorú si môžete vychutnať pri pohodovej hudbe a nechýbajú ani dobroty ako čerstvé wafle, sendviče a iné pochúťky. Teraz si v tejto kaviarni môžete dať aj medové raňajky, s medom priamo od včelára. V rámci zdravých raňajok si vychutnajte čaj s medom, pre milovníkov kávy je možné pripraviť kávu s medom. No neznamená to, že k týmto pochutinám sa dostanete len ráno. Príjemné posedenie s priateľmi pri kávičke s medom a waflami môžete absolvovať v priebehu celého dňa.

Pri mede, ktorý je priamo od včelára mate zaručenú hlavne jeho čerstvosť a čistotu, jedná sa totiž o čistý domáci produkt, ktorý neobsahuje žiadne cudzie konzervačné látky a prímesi. Vďaka tomu je vhodným doplnkom zdravej výživy a zvyšuje prirodzenú odolnosť voči chorobám a únave. Med od včelára má zaručený pôvod, spĺňa slovenské normy a požiadavky na veterinárny certifikát.

Ďalej predstavujeme ...

 

AGÁTOVÝ MED

20.10.2019

AGÁTOVÝ MED POZNAJÚ SNÁĎ VŠETCI. Druh medu je odvodený od názvu rastliny, z ktorej pochádza väčšina nektáru využitého na výrobu medu. Agátový med pochádza z kvetov stromu agátu bieleho Robinia pseudoacacia, ktorý sa do Európy dostal v 17. storočí zo severnej Ameriky ako včelárska rastlina, hoci patrí k inváznym drevinám. Známe sú agátové háje na...

Pochádza so slnečnej Kalifornie a dobre odoláva suchým klimatickým podmienkam. V Európe sa vyskytuje od 19. storočia. Netrpí žiadnymi chorobami ani škodcami, lebo nemá žiadne príbuzné druhy, ktoré by u nás rástli. Patrí medzi najviac peľodajné a nektárodajné rastliny spomedzi všetkých rastlín pestovaných na Slovensku. Produkcia nektáru tejto...

Každý med po určitej dobe kryštalizuje, je to jeho prirodzená vlastnosť a znak jeho pravosti. Mení sa tým len jeho konzistencia, v žiadnom prípade nie jeho kvalita. Prebieha u každého medu. Rýchlosť kryštalizácie (tuhnutia) závisí od druhu medu a spôsobuje ju vyšší obsah glukózy (hroznového cukru) v mede. U kvetového je to okolo mesiaca, zvyšné...