PASTOVANÝ ŠKORICOVÝ MED – ZMES, KTORÁ LIEČI VIAC AKO TUCET CHORÔB

20.01.2021

Škorica a med sú darom prírody pre ľudstvo. Na jednej strane je známe, že škorica je prospešná pri liečbe, tráviacich problémoch a posilňuje kĺby, na druhej strane má med protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú bojovať proti bakteriálnym a plesňovým infekciám. Kombinácia medu a škorice podľa ajurvédy (využitie iba prírodných prostriedkov bez nežiaducich účinkov) dokáže zatočiť s mnohými chorobami alebo inými neduhmi. Účinné látky týchto 2 ingrediencií sa navzájom dopĺňajú. Ich synergické pôsobenie dokáže bojovať proti zápalom, rôznym typom bolestí a dokonca aj proti takým závažným ochoreniam, akými sú napríklad cukrovka či artritída. Zoznam niekoľkých zdravotných výhod škorice a medu: 1. Znižuje riziko srdcových chorôb 2. Zvyšuje imunitu 3. Používa sa na liečbu kožných infekcií4. Pomáha posilňovať kĺby 5. Dobré na cukrovku 6. Lieči infekcie močového mechúra7. Pomáha pri žalúdočných poruchách8. Zbavuje zápachu z úst 9. Používa sa ako zosilňovač energie 10. Používa sa proti alergiám 11. Lieči problémy s hrdlom 12. Lieči kašeľ a prechladnutie Denné pitie čaju so škoricovým medom môže tiež pomôcť zmierniť bolesť a stuhnutosť v kĺboch. Pastovaný med so škoricou obsahuje látky, ktoré si dokážu rovnako poradiť s chudnutím ako aj s akné. Pitie vlažnej vody s lyžičkou medu ráno na prázdny žalúdok asi pol hodiny pred raňajkami napomáha k zníženiu telesnej váhy (obezity). Ale tiež pomáha pri bolestiach zubov. Med je dôležitou ingredienciou a liekom už po dlhé storočia. Škorica naproti tomu je liečivé korenie, ktoré má užasnú arómu s hrejivým účinkom. Kombinácia týchto dvoch pochutín dokáže podporiť liečbu, zabíjať baktérie a zároveň hojiť. Denná konzumácia škoricového medu chráni telo pred škodlivými baktériami a vírusmi. Med so škoricou sa stal veľmi populárnym liekom na zažívacie problémy, ako je zápcha, nevoľnosť a vredy. Chráni žalúdočné steny tým, že ich obalí. Takto vyčistí tráviaci systém od zlých baktérií, pomáha liečiť infekciu a tým pomáha k liečbe príznakov nadúvania a zvýšených žalúdočných štiav. Vzhľadom k tomu, že med je natrávený nektár, je pre telo ľahko rozložiteľný a môže upokojiť podráždený tráviaci systém. Na strane druhej raňajkový chlieb natretý týmto medom pri pravidelnej konzumácii môže pomôcť zabrániť upchatiu ciev, infarktu a vysokému cholesterolu. Mnohí včelári na základe týchto poznatkov zhotovujú pastovaný med so škoricou, ktorý je vhodný hneď k priamej konzumácii. Dať si teplý čaj s lyžičkou medu so škoricou pomáha pri liečbe chrípky, zápachu z úst alebo na posilnenie imunity. Med pred jedlom zabraňuje zvýšeniu kyslosti žalúdku aj u ťažších jedál. Vôňa škorice stimuluje mozgovú aktivitu. Vyskúšajte to aj Vy