PASTOVANÝ ŠKORICOVÝ MED

17.10.2020

ZMES, KTORÁ LIEČI 15 CHORÔB

Kombinácia medu a škorice podľa ajurvédy (využitie iba prírodných prostriedkov bez nežiaducich účinkov) dokáže zatočiť s mnohými chorobami alebo inými neduhmi. Účinné látky týchto 2 ingrediencií sa navzájom dopĺňajú. Ich synergické pôsobenie dokáže bojovať proti zápalom, rôznym typom bolestí a dokonca aj proti takým závažným ochoreniam, akými sú napríklad cukrovka či artritída. Denné pitie čaju so škoricovým medom môže tiež pomôcť zmierniť bolesť a stuhnutosť v kĺboch. Pastovaný med so škoricou obsahuje látky, ktoré si dokážu rovnako poradiť s chudnutím ako aj s akné. Pitie vlažnej vody s lyžičkou medu ráno na prázdny žalúdok asi pol hodiny pred raňajkami napomáha k zníženiu telesnej váhy (obezity). Ale tiež pomáha pri bolestiach zubov. Med je dôležitou ingredienciou a liekom už po dlhé storočia. Škorica naproti tomu je liečivé korenie, ktoré má užasnú arómu s hrejivým účinkom. Kombinácia týchto dvoch pochutín dokáže podporiť liečbu, zabíjať baktérie a zároveň hojiť. Denná konzumácia škoricového medu chráni telo pred škodlivými baktériami a vírusmi. Med so škoricou sa stal veľmi populárnym liekom na zažívacie problémy, ako je zápcha, nevoľnosť a vredy. Chráni žalúdočné steny tým, že ich obalí. Takto vyčistí tráviaci systém od zlých baktérií, pomáha liečiť infekciu a tým pomáha k liečbe príznakov nadúvania a zvýšených žalúdočných štiav. Vzhľadom k tomu, že med je natrávený nektár, je pre telo ľahko rozložiteľný a môže upokojiť podráždený tráviaci systém. Na strane druhej raňajkový chlieb natretý týmto medom pri pravidelnej konzumácii môže pomôcť zabrániť upchatiu ciev, infarktu a vysokému cholesterolu. Mnohí včelári na základe týchto poznatkov zhotovujú pastovaný med so škoricou, ktorý je vhodný hneď k priamej konzumácii. Dať si teplý čaj s lyžičkou medu so škoricou pomáha pri liečbe chrípky, zápachu z úst alebo na posilnenie imunity. Med pred jedlom zabraňuje zvýšeniu kyslosti žalúdku aj u ťažších jedál. Vôňa škorice stimuluje mozgovú aktivitu. Vyskúšajte to aj Vy