SUPERPOTRAVINA - Včelí peľ

14.09.2018
  • Včelí peľ obsahuje viac ako 250 látok. Je to najväčší antioxidant, ktorý sa nachádza v prírode. Obsahuje nielen prírodné antibiotiká, ale aj esenciálne aminokyseliny, minerály, vitamíny, karotenoidy, zdravé tuky a proteíny. Väčšina jeho zložiek (vitamíny- A,C,B, minerály, enzýmy) existuje v dokonalom pomere. Peľ slúži ako podporný prostriedok imunitného a nervového systému, pomáha predchádzať infekciám. Je to vhodný podporný prostriedok pri anémii z nedostatku Fe. Tiež veľmi účinný prostriedok pri liečbe chorôb pečene, žltačky. Jeho výnimočnosť spočíva v tom, že nemôže byť syntetizovaný v laboratóriu. Existuje veľa neoficiálnych dôkazov o tom, že spotreba miestneho peľu má priaznivý účinok na ľudí so sennou nádchou. Všeobecne sa odporúča peľ pred použitím spracovať tak, aby jeho relatívne odolný obal bol porušený a látky z jeho obsahu (o tie ide) sa v organizme dali zužitkovať. Môže byť užitý mnohorakým spôsobom. Jednoducho rozmixovaný v mlynčeku na kávu na peľový prášok, ktorý zmiešame s jogurtom, zmiešaný s medom a potom s jogurtom alebo rozmixovaný v džúse.
  • Včelí peľ priamo od včelára.
  • Med štiepi častice peľu, a preto ho tam vmiešavame. Po 25 až 30 dňoch sa takto spracovaný peľ stáva jednoduchšie stráviteľným pre ľudský organizmus a s vyšším účinkom.